Retourbeleid

Recht op ontbinding

Als u iets koopt op afstand, gaat u niet naar een fysieke winkel. U heeft dan het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te ontbinden. U kunt het product thuis of op de ophaaldag bekijken en bedenken of het product is wat u wilt hebben. Wilt u het product toch niet hebben? Dan kunt u uw geld terugkrijgen als u het product tijdens de bedenktijd terugstuurt.

 

Toepassing recht op ontbinding

Er zijn enkele uitsluitingen waarvoor het recht op ontbinding niet geldt:

  1. Veilingen inzake executie, faillissement of in opdracht van de Belastingdienst
  2. Veilingen geïnitieerd door zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers waarbij kavels voor zakelijke doeleinden gebruikt worden.
  3. Veilingen geïnitieerd door particuliere opdrachtgevers waarbij de kavels voor particuliere doeleinden gebruikt worden.
  4. Kavels die in de wetgeving gekenmerkt zijn als hygiënische producten en bederfelijke waren. Voor deze kavels geldt dat het omschreven moet zijn in de kavelomschrijving

 

Werkwijze retour sturen kavel

Op de dag dat u het kavel in uw bezit heeft, gaat de termijn van 14 dagen bedenktijd in. Het kan zijn dat u het kavel zelf ophaalt bij een ophaaldag of dat u het kavel thuis geleverd krijgt.

 

Kwijt of beschadigde kavel

U bent altijd zelf verantwoordelijk voor het in goede staat afleveren van het kavel bij de desbetreffende Dorcas winkels. Vraag altijd naar een verzendbewijs als u uw kavel opstuurt naar een van de Dorcas winkels.

 

Terugkrijgen aankoopbedrag

Op het moment van ontvangst, krijgt u een digitale bevestiging van afgifte van uw kavel. Daarna wordt uw kavel beoordeeld of deze in correcte staat ontvangen is. Vervolgens ontvangt u daar een emailbevestiging van en wordt uw volledige aankoopbedrag gecrediteerd.