Kopersbeleid

Dorcas Veiling biedt een platform waarop u producten kan ontdekken en kopen. Het is zeer belangrijk voor ons dat ons platform betrouwbaar en veilig is voor zowel kopers als verkopers, om de best mogelijke klantervaring te garanderen. Dit vereist dat onze gebruikers de regels accepteren en naleven die zijn vastgelegd in onze Gebruiksvoorwaarden. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om de belangrijkste regels voor het kopen op Dorcas Veiling uit te leggen.

 

Registratie

Gebruik uw eigen correcte persoonlijke gegevens

Iedereen in de landen die door Dorcas Veiling worden ondersteund, kan een kopersaccount aanmaken. U bent verplicht om zich naar waarheid te registreren, met correcte persoonlijke gegevens. Als u jonger bent dan 18 jaar, moet u toestemming hebben van uw ouder of voogd.

Houd uw account veilig en beveiligd

U bent verantwoordelijk voor uw account en voor het geheimhouden van uw inloggegevens. Deel deze niet met anderen. Als u vermoedt dat iemand anders uw inloggegevens weet, moet u onmiddellijk uw wachtwoord wijzigen en ons op de hoogte stellen.

U kunt uw eigen account verwijderen

Soms is verwijdering niet meteen mogelijk, bijvoorbeeld omdat u onlangs een kavel heeft gekocht. Dorcas Veiling heeft het recht om verwijdering in bepaalde situaties te weigeren, bijvoorbeeld wanneer u een openstaande betalingsverplichting jegens Dorcas Veiling heeft.

 

Tijdens de veiling

Alle biedingen zijn bindend

Door een bod te plaatsen, bent u verplicht om het object te kopen als u wint. We kunnen uw bod niet verwijderen. Voordat u een bod uitbrengt, moet u de foto’s zorgvuldig bekijken, de beschrijving lezen en de verzendvoorwaarden van het kavel bekijken.

U mag niet op uw eigen kavels bieden

U mag niet bieden op uw eigen kavels of op kavels van iemand die met u is verbonden. We beschouwen bieden op een eigen veiling als een zeer oneerlijke en illegale handelspraktijk en daarom staan we dit niet toe.

U moet controleren of uw land de invoer van uw kavel toestaat

Als koper bent u verantwoordelijk voor het controleren of er een specifieke regel of beperking van toepassing is op de import van een object in uw land, omdat wij of de verkoper dit niet voor u zullen controleren.

Gebruik ons berichtensysteem alstublieft op een eerlijke manier

Het is niet toegestaan om verkopers voor te stellen om een deal te sluiten buiten het platform om. We zullen geen enkele betaling- of klantenondersteuning bieden in het geval dat u dit doet.

 

Na de veiling

U bent verplicht om voor uw gewonnen kavels te betalen

Het is erg belangrijk dat u zich realiseert dat alle biedingen bindend zijn. Door de algemene voorwaarden van Dorcas Veiling te accepteren, stemt u ermee in uw kavels binnen 3 dagen na het winnen te betalen en accepteert u dat we een reeks boetes kunnen toepassen in het geval u niet betaalt.

Wees respectvol, open en coherent met het onderwerp in uw communicatie

Dorcas Veiling raadt u aan om de verkoper te informeren als er een probleem is met uw aankoop. Onze medewerkers zullen ook hun best doen om u te helpen. Gebruik alstublieft geen beledigende taal en onthoud u van ongepast taalgebruik, beledigingen, bedreigingen en discriminatie.

Respecteer het recht op privacy van anderen

We gebruiken gegevensanalyse om de naleving van onze regels te controleren en af te dwingen. We vertrouwen erop dat u Dorcas Veiling op een eerlijke en passende manier zult gebruiken. Gebruikers die dit niet doen, riskeren boetes die kunnen bestaan uit een blokkering van hun biedrechten, financiële boetes en het verwijderen van accounts.