Hoe werkt het?

Hieronder leest u onze werkwijze

 • null

  Bieden

  Om te kunnen bieden is het noodzakelijk even een account aan te maken. Geen account? Klik dan hier om te registreren. Vul daar je gegevens in en kies een wachtwoord. Als alles is ingevuld, klik dan op registreer. Daarna ben je ingelogd en kan je gaan bieden.

   

  Doneren

  Misschien wil je zelf ook een artikel voor Dorcas te koop zetten. Dat kan. Zodra u een account heeft aangemaakt kunt u ook zelf een foto en tekst plaatsen op de website. Natuurlijk zijn we daar heel blij mee! Voordat een artikel op de site zichtbaar wordt zal een Dorcas medewerker de plaatsing even nalopen om zeker te weten dat alles goed zichtbaar zal zijn.

 • null

  Aanbod

  Op de pagina “Veilingen” zijn alle aangeboden artikelen te zien te zien. Soms kun je direct bieden, soms zul je naar een andere website gaan waar het artikel staat aangeboden. Soms zal het artikel te koop zijn op een speciale Dorcas veiling. Mocht je speciaal in dat artikel geïnteresseerd zijn stuur dan svp een e-mail naar veiling@dorcas.nl. Je ontvangt dan de veilingcatalogus per mail.

   

  Verfijnen per deelcategorie kan d.m.v. filters. Zo filter je bijvoorbeeld op veilingproducten die onlangs zijn toegevoegd, van prijs: laag naar hoog en andersom, veilingen die als eerst aflopen etc.

 • null

  Bieden

  Vul bij een item een bedrag in en klik op het hamericoontje naast het invoerveld. Biedingen kunnen niet ongedaan worden gemaakt en zijn bindend. Hoe hoog het volgende bod is hangt af van de biedingsdrempel die is ingesteld voor het desbetreffende product. Zo kan het zijn dat je bod bij het ene product minimaal €10,00 hoger moet zijn dan het huidige bod, en bij de ander bijvoorbeeld €2,00.

 • null

  Verzenden, ophalen of bezorging

  Bij elk item staat een uitleg over de afhandeling van een item dat je hebt gekocht.

 • null

  Betalen

  Als je ingelogd bent, zie je in het menu rechtsboven ‘Mijn bestellingen’. Daar vind je al je gekochte items. Je kunt betalen met iDeal.